Предметно-методична декада циклової комісії викладачів фізико-математичних дисциплін

        Цикловою комісією викладачів фізико-математичних дисциплін з 18. 03.2024 по 28.03.2024 р. було проведено предметно-методичну декаду. Під час проведення декади викладачами комісії були проведені різноманітні позакласні заходи, які сприяли підвищенню інтелектуального рівня студентів, розвитку їх пізнавальних інтересів до вивчення дисциплін фізико-математичного циклу.

         18.03.2024 р. відбулося відкриття декади «МІФ» («Математика. Інформатика. Фізика»). У фойє коледжу викладач Гришаніна С.В. оформила виставку «Крилаті вислови про математику, інформатику, фізику», яка  містила влучні вислови видатних і відомих осіб чи політичних діячів про точні науки.

         19.03.2024 р. викладачі Ципуринда Я.О., Орденко І.М., Кучеренко В.О. провели олімпіаду з інформатики та методики навчання інформатики в початкових класах серед студентів І-го та ІІІ-го курсів.


        20.03.2024 р. викладач Богун В.І. провів демонстрацію дослідів з фізики, що використовуються при вивченні інтегрованого курсу «Я досліджую світ» в початковій школі.



21.03.2024 р. викладач Гришаніна С.В. провела пізнавальний квест «Геометрія в українській вишивці».                                                                                            

Під час квесту студенти виконували математичні завдання та дізналися цікаві факти про основні геометричні фігури, з яких складаються орнаменти в українській вишивці. Даний захід спонукав  здобувачів освіти до пізнання культурної спадщини України через дослідження символів українського орнаменту, сприяв національно-патріотичному вихованню молоді.

    

 


         25.03.2024 р. з метою підвищення інформаційно-цифрової компетентності працівників коледжу викладачі Ципуринда Я.О. та Кучеренко В.О. провели майстер-клас «Практичне застосування Microsoft Office Word під час оформлення ділової документації». В ході заходу працівників ознайомили зі способами реалізації вимог та рекомендаціями до оформлення ділової документації засобами текстового процесора. Викладачі продемонстрували зручні та швидкі методи роботи з текстом, полями, сторінками, показали практичне застосування автоматизованого змісту та списків використаних джерел інформації. Учасники подякували викладачам за змістовний, актуальний та професійно спрямований захід.


        26.03.2024 р. викладач Летуча Л.П. провела відкрите підсумкове засідання секції НСТ з математики «Під знаком π» на тему: «Неймовірне у множенні чисел. Так  легко ще не було!», на якому ознайомила студентів зі стародавніми та сучасними прийомами швидких обчислень. Під час засідання члени секції захистили ряд творчо-пошукових робіт. 



        28.03.2024 р. з метою зацікавлення студентів до вивчення точних наук та підвищення математичної компетентності молодого покоління викладачі циклової комісії провели флешмоб «Точні науки – це не складно!». Працівникам та студентам коледжу було запропоновано дати відповіді на питання з математики, інформатики та фізики, з якими вони зіштовхуються щодня. За правильну відповідь отримували солодку винагороду. Як з’ясували всі учасники флешмобу, поняття точних наук оточують нас у повсякденному житті, вони не є складними, а навпаки – зрозумілі кожному.